Eindhoven

Eindhoven is een energieke, levendige stad die veel mogelijk maakt. Je kunt in Eindhoven voor alles terecht, van kunst, cultuur en sport, naar winkelen en design. Er zijn ook voldoende evenementen gedurende geheel het jaar. Iedere zomer vind je in Eindhoven bijvoorbeeld Park Hilaria, dit is een pretpark wat tijdelijk opgebouwd wordt, met een discotheek en biergarten. Veel kermisattracties, optredens en zelfs het Circo Circolo voor de circusliefhebbers. Of breng een bezoek aan de langste caféstraat van Eindhoven, het Stratumseind. In Eindhoven is altijd veel te doen en te beleven.

Bezienswaardigheden in Eindhoven

Ook al lijkt Eindhoven op het eerste gezicht een moderne stad, er zijn heel wat rijksmonumenten te vinden. In de wijk ‘de Bergen’ zijn de meeste monumenten te vinden, hier bevindt zich ook het Wilhelminaplein, bekend om zijn grote aantal bruine kroegen. Eindhoven kent een aantal beschermde stadsgezichten, zoals Philipsdorp, Het Witte Dorp, Villapark Tongelre en Villapark Den Elzent. Daarnaast kent Eindhoven een groot aantal rijksmonumenten (onder andere Klooster Mariënhage, Station Eindhoven en Sint-Catharinakerk) en oorlogsmonumenten (onder andere Monument voor de Vrouw, Gekooide Vrijheid en Monument op begraafplaats Fellenoord).

Zeg je Eindhoven dan zeg je Philips. Philips is verbonden met de stad Eindoven. Allereerst is Philips jarenlang de hoofdsponsor van voetbalclub PSV geweest. De eerste gloeilampen fabriek vindt bovendien zijn oorsprong in Eindhoven, dit gebouw doet nu dienst als museum. Overal in de stad komt de naam Philips terug.

Overnachten in Eindhoven

Wil je wat langer blijven in Eindhoven? Er zijn meer dan genoeg overnachtingsmogelijkheden. Grote hotelketens als Holiday Inn en Inntel domineren het aanbod, maar daarnaast zijn er ook genoeg alternatieven. Op het gezellige Wilhelminaplein kun je bijvoorbeeld overnachten bij Auberge Nassau, een kleinschalig hotel in het centrum van Eindhoven, nabij het PSV stadion. Ook in één van de vele Bed & Breakfasts is het fijn verblijven. Voor de wat meer landelijke types is een camping in de nabije omgeving een uitstekend idee.

Uitgaan in Eindhoven

Ook als het gaat om uitgaan heeft Eindhoven veel te bieden. Het bekendste uitgaansgebied van Eindhoven is toch wel het Stratumseind, in deze langste caféstraat van Nederland bevinden zich ruim 50 cafés en kroegen. In het centrum van Eindhoven vind je daarnaast nog een groot aantal uitgaansgebieden met gezellige cafés en clubs. De bekendste uitgaansgebieden zijn, naast het Stratumseind, het Stationsplein, de Markt, Dommelstraat, Wilhelminaplein en De Bergen. Het laatste gebied is een oud stukje Eindhoven, wat nog in originele staat verkeerd. De eetcafés op de ‘Kleine Berg’ worden voornamelijk bezocht door een wat meer artistiekere mensen. Er bevinden zich in dit gebied dan ook vele galeries, boekenwinkeltjes en culinaire speciaalzaken. De Bergen is op loopafstand van het centrum, via de smalle, gezellige winkelstraatjes loop je in een paar minuten terug naar het Wilhelminaplein.