Den Bosch

Den BoschOfficieel heet Den Bosch ’s-Hertogenbosch, wat, ‘bos van de hertog’ betekent. Den Bosch ligt in de provincie Noord Brabant. Het is één van de grootste steden van de provincie en volgens velen één van de mooiste steden van Nederland. De reden hiervoor is het prachtige historische centrum.

Bezienswaardigheden in Den Bosch

Als één van de culturele hoofdsteden van Nederland is Den Bosch zeker een bezoek waard. In het historische centrum van de stad zijn veel bezienswaardigheden te vinden. Op de markt vind je het prachtige stadhuis, de oude vestingwerken en de Middeleeuwse Sint Janskathedraal. En wat te denken van de Drakenfontein, het Jeroen Bosch standbeeld of het ondergrondse grachtenstelsel Binnendieze? Ook zijn er veel musea en podia voor theater, muziek en kleinkunst.

Wil je meer de natuur in, laat je dan verrassen door het mooie landschap in het Brabantse natuurgebied Kampina. Een wandeling over de paarse heidevelden in de nazomer, langs slingerende beken met een uitzicht over de vennen. De Rijskampen zijn ook een bezoek waard. Dit is een open landschap, waarin twee oude eendenkooien liggen. Voor veel vogels zijn de akkers en de gras,- en weilanden erg aantrekkelijk. Ook een wandeling of fietstocht over de Heidijk is aan te raden, een natuurgebied dat in de toekomst her ontwikkeld wordt.

Overnachten in Den Bosch

Als je wat langer van de prachtige stad Den Bosch wilt genieten, boek dan een overnachting. Den Bosch heeft vele hotels, Bed & Breakfasts of campings, in de binnenstad of op één van de mooie plekken buiten het centrum. Den Bosch heeft een groot aanbod van hotels, bijvoorbeeld een hotel in de binnenstad, maar ook in een meer landelijke omgeving. Als je liever in de natuur wilt verblijven is een camping een ideale oplossing. De dichtstbijzijnde campings liggen in Rosmalen en Vlijmen. Wanneer je echt de unieke Brabantse sfeer wilt proeven, boek dan een Bed & Breakfast. Den Bosch heeft er vele.

Uitgaan in Den Bosch

Er is een groot aanbod aan activiteiten voor een dagje uit in Den Bosch. Van musea en galeries tot alle prachtige bezienswaardigheden die Den Bosch te bieden heeft. De Bossche Broek is uniek, dit is een natuurgebied grenzend aan de rand van de stad. Maar ook voor een bezoek aan theater of bioscoop zit je in Den Bosch goed. Den Bosch is een gezellige stad en dat merk je aan het grote aantal cafés en kroegen in de binnenstad. Rondom de Uilenberg vind je de gezelligste kroegen en bruine cafés, in het weekend is het hier altijd enorm druk. De jongeren gaan meestal uit in de Karrenstraat en op de Parade. Den Bosch is vier keer benoemd tot de Meest Gastvrije Stad van Nederland, het draait in deze stad dan ook om gastvrijheid en gezelligheid.