Breda

Breda is een gezellige, sprankelende Brabantse stad met een historisch en sfeervol stadshart. Het is de op drie na ‘Meest Gastvrije Stad’ van Nederland en de eerste als het gaat om beste uitgaansstad. Je herkent Breda dan ook aan de vele restaurants en cafés in de binnenstad. In de zomer zitten de terrassen hier tot de nok toe vol. Breda is bij uitstek de stad om gezellig te winkelen, heerlijk te eten en de prachtige monumenten te bewonderen. Breda is net als de meeste steden in Noord Brabant één van de meest gastvrije van Nederland.

Bezienswaardigheden in Breda

Er is altijd wat te beleven in Breda. Of je nu houdt van een drankje en een hapje op één van de gezellige terrassen aan de Grote Markt, of een bezoek aan één van de vele musea; in Breda kun je alle kanten op. Je vindt in Breda bijvoorbeeld het MOTI, Museum of the Image, maar er vinden ook veel internationale evenementen plaats, als het Graphic Design Festival en Breda Photo.

Ook heeft Breda veel bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de Antonius Kathedraal, welke geïnspireerd is door het Colosseum. Of het prachtige Kasteel van Breda. Of de Grote Kerk op de Grote Markt. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in en rondom het centrum, alles is dus goed op loopafstand te doen. Door de historische panden en gevels krijgt Breda een bijzonder uiterlijk. De vele singels die door de stad lopen en het mooie groene stadspark dragen hier aan bij.

Overnachten in Breda

Wil je wat langer in Breda blijven om deze mooie stad te ontdekken, dan zijn er enorm veel mogelijkheden om te overnachten. Verblijf je liever in de binnenstad, dan is één van de vele hotels of Bed & Breakfast een uitstekende keuze. Als je graag in een landelijke omgeving verblijft kun je terecht op een camping in de nabije omgeving. Je hebt de keuze uit grote campings, mini campings en zelfs een boerderijcamping. Bijvoorbeeld Camping De Beekhoek, deze camping hoort bij een uit 1700 daterende, karakteristieke boerderij. Of Camping Liesbos, een camping met veel sfeer voor het hele gezin. Deze camping ligt in een rustige, bosrijke omgeving.

Uitgaan in Breda

Hoewel er geen universiteit is in Breda is het toch echt een studentenstad. Je merkt dit op doordeweekse dagen in het uitgaansleven. Breda heeft voornamelijk bruine kroegen, de bekendste zijn Bruxelles, de Bruine Pij of De Beyerd. Je kunt in deze kroegen gezellig bijpraten onder het genot van een drankje. De drukste terrassen bevinden zich aan de Grote Markt, of aan de Nieuwe Haven of Havenmarkt. Hou je meer van een hip en trendy uitgaansgelegenheid? Ga dan naar Brooklyn of Parc.